søndag 20. mars 2011

Grønn strikket kjole, ble tryllet til brun.

Jeg strikket denne kjolen vår- grønn for et år tilbake. Det ble litt voldsomt med et så stort plagg i en så skarp farge, den ble derfor ikke brukt. En ettermiddag kom jeg på at jeg kunne prøve å farge den. Valgte en burgunder /brunlig farge som er beregnet på vaskemaskin. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og har brukt den masse nå etter forvandlingen. Jeg heklet en liten svart og sølv kant rundt hals armer og nede på kjolen.
Slik ble kjolen etter farging og før heklekant. Den er veldig god å ha på. Egentlig var dette mønsteret laget som tunika, men jeg forlenget den litt og da ble det kjole.
Her er kjolen i sin opprinnelighet. Den er strikket i Pt Petunia og pinner nr 3,5. Den var rask og morro å strikke. Jeg fant mønsteret i okt.nr av Familien i 2010.

lørdag 12. mars 2011

Grytelapper i oldemorsbrikker, laget av flinke Maja.

Maja snart 11 år, laget disse flotte grytelappene til mamma`n sin, forrige helg hun var på besøk hos meg. Hun valgte farger hun trodde mamma ville like.
Maja er flink med farger, artig at hun valgte å bytte om på fargene på de to grytelappene. Etter mange timers arbeid, og sen kveld- festes trådene pent og usynlig.
Nøyaktig, tålmodig og med stødig hånd,- vokser brikken.
Maja lærte fort teknikken med å holde tråden passe stramt.

fredag 4. mars 2011

Strikket bomullskjole med ruter.

Rutete kjole av bomullsgarn, etter mønster "veien blir til mens du går- metoden". Enkelt og greit og et veldig morro prosjekt. La opp 200 m på pinne nr 3,5, 10 m pr rute. Startet i midjen og strikket rett opp. Planla at da jeg hadde strikket overdelen ferdig oppover, skulle jeg ta opp masker og strikke skjørtet nedover til passe lengde. Som sagt så gjort. Økte to masker pr rute før jeg strikket skjørtet.Ermene ble satt på og ble strikket på med raglanfelling. Halsåpningen ble sikset med søm fra symaskin og klippet opp mellom fellingene i front. Tok opp masker til halskant.
Avsluttet nede på samme måten som halsen og ermene med en rille og fem omganger rettmasker som ble brettet inn og sydd til.

Strikket kjole i rutemønster.

En enkel kjole, etter "veien blir til mens du går- metoden" Fikk brukt opp masse bomullsgarn som jeg hadde liggende. Veldig behagelig å ha på.