søndag 29. mai 2011

Strikket jakke med reinsdyr

En av mine to søte svigerdøtre, ønsket seg denne jakka da hun fikk velge et strikkeplagg til bursdagsgave. Den er av Tynn Alpakka og både Monica og jeg ble heldigvis fornøyd med resultatet. Den passet perfekt.
Jakka var utfordrende men morro å strikke. Man trenger av og til et prosjekt man får bryne seg på, det kan ellers lett bli kjedelig. Utfordringen stod for det meste i å passe på å begynne rett fire steder på omgangen, under ermene, midt foran og midt bak. Reinsdyra skulle møtes front mot front foran og bak. Med tunga beint i munnen gikk det bra.
Jeg valgte å ta en noe lettvint versjon i forhold til mønsteret. jeg orket ikke å strikke dette mønsteret frem og tilbake, så jeg strikket rundt og klipte opp i front etterpå etter noen runder med symaskinen. (Alltid nifst å klippe....) Jeg valgte også å strikke raglanermer.

Mønsteret er tatt fra Alt om hånderbeid sitt blad STRIKK feb. 2011. Tynn alpakka pinne nr 3. Nå ser det ut til at en svigerinne har lyst på en maken i andre farger, så da blir det ikke kjedelig med lang sommerferie ihvertfall.

4 kommentarer:

 1. Det var ei utrolig flott jakke. Den kan dere være stolte av begge to!

  SvarSlett
 2. Kjempestilig ;) Forstår godt at det var ei utfortdring, men ingen ting stopper deg når det gjelder strikking :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin jakke Bente, forstår godt at Beate også hadde lyst på ei slik. Håper bare garnet er sterkt slik at den varer lenge : )

  SvarSlett
 4. Hei Bente.

  Jeg kom over bildet av den fantastisk flotte jakken du har strikket, og har prøvd i et par dager å finne oppskrift på den. Kan du hjelpe meg med hvem
  som har utgitt den?
  Kjempesmart med raglan!

  Med vennlig hilsen
  Trine Karlsen
  smaagodt.trine@gmail.com

  SvarSlett