torsdag 31. mai 2012

Fornying av gammel lenestol.

 Å fornye gamle møbler er veldig kjekt. Ikke bare for jobben sin del, men også for å bryte med bruk og kast mentaliteten. Denne gamle stolen kjøpte jeg for 200 kr på Loppis, og den var i form og utseende noe jeg lette etter. Jeg har kjøpt en liten leilighet i byen, og trengte en liten lenestol i tillegg til den nye lyse sofaen jeg har kjøpt.
 Det er veldig kjekt å se muligheter i ting. Denne stolen var helt utslitt i stoffet, men var veldig god å sitte i.
 Det var bare å begynne å skru den fra hverandre, og se om det var mulig å få på et nytt  møbel-stoff som jeg hadde liggende.
 Jeg valgt å pusse ned stolbeina med pussepapir, og etter det vasket jeg de med kraftvask. Videre malte jeg stolbeina med tre- stjernes gulvmaling. To strøk ble veldig dekkende og bra. Denne malingen er også veldig bra til å fornye fliser som er i feil farge.
 Ryggen ble sydd i to deler med symaskin nesten helt rundt. I buen i ryggen måtte jeg stramme til med nåler og sy for hånd. Jeg valgte å la det gamle stoffet være på, da ble stolen myk og god å sitte.
Stiftemaskin med lange stifter, ble brukt tett i tett for å feste stoffet godt til de to delene,- ryggen og  setet. Noen skruer ble skrudd inn i treverket i tillegg til lim for å få festet godt nok i sidene.
Stolen ble som ny og jeg ble godt fornøyd. En veldig kjekk prosess, og nå har jeg fått blod på tann og skal fornye både bord, kommoder ol. som jeg har funnet på loppis. Får blogge etterhvert :-)

2 kommentarer:

  1. Reine møbeltapeteseraren du Bente;) Kjempestilig stol;)

    SvarSlett
  2. Du er så flink til å fornye ting! Stolen ble kjempefin:)

    SvarSlett