tirsdag 9. oktober 2012

Strikkesett i bomull og ull.

 Da har høsten kommet for lengst og bloggingen har ligget på is leenge. Det betyr ikke at det er slutt på strikking, men det har blitt lite tid for blogging. Lillemor April er blitt 5 måneder, og hun vokser seg stor. Farmor brukte noe av garnlageret i garnkista og designet en egen liten dress til gullungen. Jeg ble ganske fornøyd, og den passet bra.
Jeg brukte garnet Mini Duett som er en blanding av bomull og merinoull. Med pinner nr 2,5 blir det tynt og tett og kan brukes både ute og inne. Det startet med en liten tunika som skråes sakte utover. Etterhvert såg jeg at garnet var drøyt, så det holdt til bukse, sokker og lue.

Alt kler den lille smukke, og heldigvis var dressen såpass stor at den holder over vinteren. Strikket str 1 år. Fargene synes jeg var fine sammen, nesten tutti-frutti.
 Sokker med litt gode stramme vrangborder, men ellers helt ordinær modell.
 Buksa valgte jeg å stripe, sånn som ermene på tunikaen. Buksa ble strikket litt høyere bak og med vrangbord nederst. En strikk oppe holder buksa på plass.
Tunikaen ble strikket i 4vrang og 4 rett i bolen, og glatt med striper på ermene. Raglanfelling er greit, og med åpning i ene fellingen framme, var det plass ttil tre knapper,- så blir det romslig å ta over hodet. Jeg heklet noen roser nederst på tunikaen av garnet som ble igjen.
Lua er av typen basker, tøff på.

5 kommentarer:

 1. Så fint sett du har strikket! Likte tutti-frutti-fargene:)

  SvarSlett
 2. Det første i ser e no na lisje dokkå! Ho e berre så nydelig fin, ser så godt både du og ho Anette i ho April!!

  Ellers så er settet kjempefint, har bestandig vært glad i striper, ser at det er veldig god passform på settet også. Heldig med detta du Bentesøster men so e du no ein god formgiver også! : D

  SvarSlett
 3. Nydelig! -Både jenta og antrekket;)

  SvarSlett