torsdag 24. mai 2012

Sengeteppe i sydde ruter, med pute.

 Maja fyller 12 år og har nettopp flyttet inn i nytt hus og nytt rom. Da kunne et sengeteppe være fint å få i bursdagsgave, tenkte jeg. Det ville Maja gjerne ha, og ser ut til å være fornøyd med resultatet da vi fikk lagt det på.
 Jeg tok utgangspunkt i den fine turkise blomstrete tapeten som Maja hadde på rommet sitt. Jeg fant et ganske likt mønstret stoff fra Åhlens. Der hadde de også et stoff med en rosafarge som matchet. Den tredje varianten ble beige og hvitt stripete. For å få 200 x 120 klipte jeg ruter i 30 x 30 + sømrom. Jeg sydde først sammen lengder på fire ruter, før jeg sydde de sammen på langs etterpå. Jeg måtte passe på at krysset mellom rutene stemte.
 Etter dette strøk jeg hele teppet for å få ut alle rynker. Videre ble teppet wattert med watt som hadde bomullsstoff på ene siden, som da ble bakstykket. Jeg sydde videre på 20 cm brede lengder, fra vrangsida, først på de lengste sidene. Før jeg tok de korteste sidene, brettet jeg kanten innover på retta, og sydde stikning. Jeg ønsket å passe på at sømmen holdt seg på det rosa stoffet hele tiden, siden jeg sydde med rosa tråd, for at teppet skal kunne brukes på begge sider. Da måtte det tett med knappenåler til for å ha kontroll. etter dette gjorde jeg det samme med de korteste sidene.
 Stoffet er av lin, så det ble litt fin grov struktur,- og litt kraftig.
 Til slutt ble det tid for en Maja- pute, til å legge oppå senga. Ser puta bedre på det første bildet,- her er den bare klipt.
Knapper er kjekt, så på et enkelt applikert hjerte ble noen sydd på til pynt. Dette ble min 17 mai-kosedag,- siden jeg hadde litt vondt i halsen og ville pleie helsa innendørs den dagen. Veldig kjekt var det at Maja ble fornøyd.

9 kommentarer:

 1. Kjempefint sengeteppe til Maja! Lekker pute som passer til, snakk om å være heldig! Skjønner godt at hun ser fornøyd ut. Likte fargene du har valgt.

  Ha en strålende dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, ønske om en fin dag til deg også:-)

   Slett
 2. Dette trur eg er perfekt til både Maja og nyrommet. Kjempeflott og kjekk gåve;) Fint med pute til teppet;)

  SvarSlett
 3. Så lekkert og flott!! Passert perfekt til rommet og tapeten ser jeg:)) Du er såå flink Bente!! :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, kjekt at de syns det var fint.

   Slett
 4. Å så fint det blei Bente, rutene jevne og fine ser jeg. Ser at man trenger trening for å gjøre et slikt arbeid. Heldige Maja som har blitt lykkelig eier av et teppe som det bare finnest et av i hele verden! : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda takk,det vart bra. Har sydd noen sånne, og da går det lettere for hver gang.

   Slett
 5. Kjempefint! Nydelige fargekombinasjoner:) Maja er heldig!

  SvarSlett