fredag 22. februar 2013

Vognteppe i oldemorsruter i dobbel betydning, til lille Annie Magdalena

 Lille Annie Magdalena er en alletiders julegave som ble født 21.12.12. Jeg ble lykkelig tante, til nok et flott tantebarn. Annie er oppkalt etter to oldemødre. Oldemor Anny heklet masse oldemorruter i mange farger som mamman til Annie har gjemt på. Jeg fikk i oppdrag å lage et vognteppe av noen ruter.
 Jeg valgte å legge rutene i diagonal retning. Jeg prøvde først å hekle rutene sammen, men det ble litt vanskelig å få det pent siden det var litt ulike størrelse og ulike garnkvaliteter. Sy sammen men tykk sytråd ble bedre.
 Etter at de var sammensydd heklet jeg først en runde med løkker, og neste runde en enkel blondekant. Teppet ble fargesprakene og tøft.
Foruten i vogga, kan lille Annie også bruke teppet i vogna når hun er på trilletur.

4 kommentarer:

 1. Det var et teppe med sjel i! Og så snilt av tante å montere det så fint;)Nydelig navn på den lille.

  SvarSlett
 2. Flott teppe både med sjel og historie! Kjekt å kunne "hjelpast åt" som vi sier på Nordmøre.
  Takk for hyggelig kommentar hos meg!

  Ha en strålende fin lørdag! Her er det grått og litt snø i lufta, så det blir muligens ski på TV og strikking i dag.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Nydelig teppe:)Fant bloggen din da jeg googla på babykåpe og du hadde laget et innlegg om babykåpe med basker-lue. Hvor kan jeg finne den oppskrifta? Kåpa var nemlig kjempefin.
  Mvh. Kirsten

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, takk for kommentar. Kåpa og baskerlua er kjempefin. Tror du finner mønsteret i garnforretninger, men jeg fant mønsteret i et ekstra strikkebilag til Familien nr 8. 2010. Der er den i grønt. Den er grei og rask å strikke.

   Slett