søndag 3. mars 2013

Lilla flettegenser i eget design.

 Oda Celine er ei flott jente på snart 6 år. I høst sa hun til meg at hun ønsket seg en lilla genser. Det syns jeg var veldig kjekt å høre. Så klart ville jeg lage det.
Jeg valgte å skape genseren selv så da er det ingen som har akkurat denne. Valget av garn ble Mitu alpakka, som består av 50% ull og 50% alpakka. Pinne nr 3,5. Vrangborden er to rett og to vrang med fletter hver 6 omg.
Siden jeg er så glad i rundfelling, strikket jeg fletter med to rett og fire vrang. Hver sjette omgang felte jeg 16 vrangmasker, jevnt fordelt. Oppover i systemet mitt felte jeg ved å forskyve fellingene, slik at når jeg kom langt opp mot halsen endte jeg opp med to rett og to vrange. Etter dette ble to fletter til en, se bildet.
 Jeg fortsatte å felle på samme måte, men etterhvert ble det en rett og to vrang osv. Jeg avsluttet ned fire omg rettstrikk og avfelling på retta.
En grei måte å strikke på, og rundfellinger sitter jo fint over skuldrene. Jeg har laget mange gensere til meg selv av samme systemet. Heldigvis ble Oda Celine fornøyd med genseren, og da håper jeg at den kan varme godt resten av vinteren. Den største motivasjonen med å strikke, er at brukeren blir fornøyd.

2 kommentarer:

  1. Kjempefin genser til ei flott jente. Så lurt det var å lage rundfelling med fletter på denne måten! Og det er veldig kjekt å en genser som ingen andre har. Dette blir nok en god skolegenser.

    SvarSlett
  2. Denne geneseren var lekker. Så du hadde kommentert på bloggen min. Jeg bor på Aukra og jobber i Molde.

    SvarSlett