søndag 17. mars 2013

Sysøndag, kos med søm av barneklær

Åh det er så kjekt å sy. Før sydde jeg masse til egne barn, men etterhvert som tiden går blir det mindre. Periodevis blir symaskina tatt fram i igjen og det er så trivelig når man har kommet igang. Jeg kjenner jeg går inn i en annen verden, og når jeg får holde på kommer fantasien og får lyst å lage enda mer...Heldige meg som er både farmor og tante til nusselig små, da kan det syes igjen. I helga ble jeg ferdig med denne romslige kosebuksa i velour og et vendbart forkle.
 En liten kjole er foreløpig bare klipt, men håper å få sydd litt i påska og framover våren. Boka på bildet: "Barn igjen" av Lisbeth Bjørndal har mange fine retro-mønstre tilpasset dagens former.Masse fint for barn og damer, boken anbefales.
 Dette lille forkleet er veldig søtt synes jeg, med to ulike stoff blir det to valg muligheter. Med body og strømpebukse til blir det et fint lite antrekk Her vises forkleet bak...
 Og slik blir det foran. Enkelt å sy, vrengsydd med stikning rundt etterpå.To knapper på framsida av skuldrene.
 Kosedressen er god og vid og kan haes rett på med en liten kortermet body under. Deilig at ingenting strammer. Blomstrete skråband fra 80- tallet ble funnet fra lageret mitt og jeg synes det ble koselig.
Glidelås bak, gjør at den er lett å ha på. Det er strikk ned på beina. Jeg sydde med elastisk søm og prøvde å ikke strekke stoffet.Håper å få tatt noen bilder ved en senere andledning der de små kan ha klærne på.

2 kommentarer:

  1. Så flink du er! Kjempefine plagg til de små heldige!

    Ønsker deg ei ny, fin uke!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  2. Så koselige småklær:) Og artig med bånd fra Ed-Vi tekstil:)

    SvarSlett