onsdag 19. februar 2014

Heklet stoltrekk av små og store oldemorsruter!! Kjekt arbeid!!!

Dette har vært et langtidsprosjekt, som endelig er ferdig! Dette var kjempegøy. Jeg valgte å kvit bomulstråd som basis og brukte lilla, rosa, grønn og lyseblå i ulike variasjoner. Her gikk restegarnet unna. Det går dobbelt så masse tråd til hekling som til strikking.
Jeg brukte heklenål nr 3,5. Stolen hadde ganske beine kanter, så det ble ikke så vanskelig å forme. Noen steder måtte jeg hekle litt ekstra på rutene for å få det til å stemme. Jeg valgte store ruter på sidene, og bitte små her og der, men det ble bare tøft synes jeg.
Trekket ble heklet sammen rett på stolen,for å greie å forme det, men det er løst så det kan løftes av og vaskes. Det var en tung jobb å stå på kne og hekle sammen alle 125 rutene, kan jeg love. Men nå er det gjort og jeg er veldig fornøyd.
Slike oldemorsruter er jo et veldig praktisk arbeid å ta med i veska og hekle når man har en stund. Håper jeg kan inspirere noen til å starte et eller annetlignende hekleprosjekt.
 
 

10 kommentarer:

 1. Trekket ble kjempestilig, Bente! Det gjorde seg med både små og store ruter. Forstår godt at det var hardt å stå så lenge på kne og hekle. -Men det hadde vel ikke vært enklere med stolen i fanget heller;)

  SvarSlett
 2. Så kult! Her er det ingen som har maken, det er iallefall sikkert! Praktisk at du kan ta det av for vask:)

  SvarSlett
 3. For en tøff makeover til stolen din!! Helt unik - og kjempestilig! :-)

  SvarSlett
 4. Flott gjenbruk! En sånn kunne jeg ønske meg:)

  SvarSlett
 5. Nå ble jeg imponert! Så flott! Dette hadde ikke jeg hatt fantasi eller tålmodighet til.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg la det ut på facebook og fikk utrolig respons på stolen,- gøy da! ;-)

   Slett