lørdag 10. mars 2012

Dåpskjole for neste generasjon!

Det var veldig morro å kunne begynne å strikke en dåpskjole, når jeg fikk vite at jeg skal bli bestemor. Den er nå ferdig, og jeg håper riktig mange barnebarn og andre kan bruke den. Jeg gleder meg til å få blogge et lite barn inni denne kjolen etterhvert. Først da kommer den helt til sin rett.
Kjolen er strikket i etasjer med ulike mønstre,- og med enkel glattstrikk i bærestykket.
På nederste kappe var det maaaaange masker, så det tok sin tid å strikke en runde. Men det var veldig morro. Jeg brukte garnet Mandarin Petit, et litt glanset kvalitetsgarn i bomull. Oppskriften fant jeg i Familen.
En liten enkel lue hørte med. Videre sydde jeg en underkjole med en liten blondekant i halsen. Av sløyfer er det jo smak og behag angående farger, men jeg kjøpte inn et sett med kvite.
Tilslutt sydde jeg en liten oppbevaringspose med glidelås i lerret for å oppbevare alt inni.

6 kommentarer:

 1. Den var helt nydelig!! For et arbeid du har hatt med denne! Gleder meg til å se bilder av dåpskjolen i bruk :)

  SvarSlett
 2. Den ble bare lekker! Så kjekt å ha en dåpskjole i familien, -både for den som har laget og de som får bruke. Og det blir selvfølgelig ekstra kjekt med første barnebarn;)

  SvarSlett
 3. Kjempefin dåpskjole Bente, håper den blir flittig brukt. Veldig lurt med slik oppbevaringspose. Du kan få ei slik hk-veske med glidelås så blir den enda mer beskyttet. Spekulerer på hva de kommer til hete alle barnebarna dine : )
  gleder meg til å ta del..

  SvarSlett
 4. Hvor er det en fin dåbskjole:-) Håber der bliver god brug for den i din familie. Fint med en familiekjole :-)

  SvarSlett
 5. Ååååå for en nydelig dåpskjole!! En slik skulle jeg gjerne likt å kunne strikke! Husker du i hvilke nr av familien mønsteret var?

  Strikkeklem fra Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble veldig fornøyd med dåpskjolen, og fant den i Familien nr 10 / 2010

   Slett