søndag 25. mars 2012

Grytelapper med dukkefjes.

Slike grytelapper husker jeg mamma hadde da jeg var liten. Min farmor heklet slike. For mange år siden kom jeg over en landhandel i det de skulle legge ned. Frem fra lager og hyller kom det fram blonder og bånd, knapper og mye rariteter,- og blandt annet fire slike dukkefjes. Heldigvis såg jeg nytteverdien og kjøpte de.
Jeg fikk lyst å lage noen grytelapper av disse, og heklet da oldemorsbrikker i sekskant. Tre omganger i en farge og tre omganger av en annen farge. På siste omgang heklet jeg en hempe. Jeg heklet i samme farge som den innerste fargen på grytelappen,- luftmasker og en omgang staver som blir passe stramt rundt dukkeansiktet. En liten ekstra omgang øverst til skjerm på "lua."
Fjeset og den heklete kanten ble sydd på grytelappen. Sydde passe stramt slik at fjeset holder seg på plass. Fort gjort å lage en sånne,- og morro.
Bommullsgarn og heklekrok nr 3,5. Koselig små gaver man kan gi bort til de som liker sånt!

5 kommentarer:

 1. Så søte;) Minner om svunne tider, ja. Man vet aldri hva man får bruk for om en del år, bruker jeg å trøste meg selv med når jeg ikke greier å kvitte meg med ting. Har et slikt ansikt liggende jeg også;)

  SvarSlett
 2. helt ufattelig flotte pente, disse kan ikke kjøpes for penger. Heng dem frem m en gang!! Vet hvor de passer ja : )

  SvarSlett
 3. Morsomme grytekluter! Slike husker jeg også fra min barndom. Fant bloggen din via Birgittes forglemmegei og har nå lagt meg til som følger. Du lager mye fint som jeg ikke vil gå glipp av.

  Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 4. Så søte grytelapper :) Veldig fine å ha på pynt :) Ligger meg til som følger på bloggen din eg :) Ha en fin kveld videre!

  SvarSlett