lørdag 3. mars 2012

Det blir aldri nok kjoler!

Dette er kjole nummer to som jeg sydde i vinterferien. Stoffet er av jersey og er litt stretch og behagelig å ha på. Den er sydd i samme grunnmønster som den lilla. Det blir alltid noen justeringer etter at den er brukt litt,- må liksom gå den inn. Denne er forandret litt fra dette bildet ved at jeg har lagt et svart stoff under nederste blonde (ett godt råd jeg fikk) og etterhvert tok jeg bort båndet bak på ryggen også. Nå er kjolen helt grei og jeg gleder meg til å bruke den videre. Om lommene skal forsvinne,- må jeg nå prøve ut.
Jeg synes det er morro å mixe blonder og ulike stoffkvaliteter.
Mønsteret har hel rygg, men videre søm midt bak og nedover. Dette for å få litt fasong, for da kan skjørtedelen bli litt skrådd utover.
Når man jobber med rutete stoff blir det noen ekstra hensyn å ta for å får rutene til "å stemme" noen lunde. Ellers blir det å leke seg fram til man blir fornøyd. Englebildet på kjolen som vist her ble tatt bort, det kan lett bli for mye "stæsj" også ;-)
For at ikke sømmene skal krølle seg, sånn det lett blir med velour og jersey, syr jeg først med rettsøm og går over med sikk sakk etterpå. Brukar man elastisk søm blir det lett en krøllete søm på slikt stoff.

2 kommentarer:

  1. Denne kjolen ble også kjempefin;) Artig med ruter.

    SvarSlett
  2. Denne kjolen var flott Bente:) Rutestoffet ble så fint med de svarte detaljene. Kjekt å ha noe som ingen andre har:)

    SvarSlett