lørdag 21. april 2012

Ny York -lite påske og fantastisk ferie og mye inspirasjon!

Ny York var nesten bedre en forventet. Tenkte det var stort og vanskelig å bevege seg og få oversikt,- men der tok jeg feil. Byen er godt og enkelt organisert med tanke på kart og det å ta seg fram. Ved å ha en studerende sønn på fjerde måneden der, fikk vi jo en fantastisk guide. Siden dette er en hobbyblogg blir det ikke mye NY- bilder her. Vi gikk Manhatten på tvers i gata hvor vi bl.a gikk forbi det store FN- bygningen. Vi var på Top of the roch,-  et 90 etasjer høyt bygg, der kunne vi se det meste,- fra Frihetsgudinnen til Central park, over Hudson river både i øst og vest,- slik at vi også såg over til New Jersey og Brooklyn. Det ble shopping, det ble besøk på et kjempedigert og imponerene Natur-museum, Times- Square, Broadway og dagsparade gjennom Central park som er 6 km lang og 3 km bred,(vi gikk 4 km) 8 dager gikk veldig fort. Skyskraperne var tett og imponerende. Hyggelige New-yorkere over alt, og masse god mat. Vi gikk uten jakke de fleste dagene og det var deilig forsmak på sommeren. Trærne blomstret i rosa og hvitt.
Det måtte bli litt leting etter garn også. Min sønn Daniel fant en garnbutikk i nærheten, og da måtte det bli et par nøster av et lilla ull-garn med paljetter. Anette- dattera fant ut da jeg kom hjem at det måtte bli akkurat passe til et pannebånd ;-)
Den lengste flyturen var 7 timer + 1,5 time venting pga tekniske problemer,- så det var greit å ha et strikkearbeid mellom hendene. Dette hadde jeg med meg og skal bli en kjole i friske sommerfarger.
På garnbutikken i en av Ny Yorks gater kjøpte jeg også noen nøster av dette ullgarnet, det blir sikkert til noe varmt og godt i halsen.
Mamma Mia show på Broadway var ikke å forakte. Det var spennende og flott i Winter Garden Theatre,- jeg storkoste meg. Teaterene låg tett i tett i Broadways gater.

5 kommentarer:

 1. Det er ikke alle som kan stille med privat guide;) Bra at dere fikk med dere så mye, -og til og med garn;)Den kjolen kommer til å bli kjempefin! Herlige farger og mønstringer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda privat guide gjorde susen, og dette førte til at turen ble bedre enn om vi var der alene.

   Slett
 2. Så moro med tur :)

  Vi har et stort blogglotteri på gang. Kom innom oss og bli med da vel :)

  SvarSlett
 3. Kjenner meg igjen og vil tilbake til NY, det er en fantastisk atmosfære der. Kjente meg veldig fri, kanskje fordi det er så høgt under taket : ) Gleder meg til å se strikkeriene som blir trylla frem fra amerikagarnet. I kjøpte 2 nøster av nåkka som ligna på det lilla. Et i mørkblått og et i sort. Kjempefin sommerkjloe da, du får ta den med t helga : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant. Vil tilbake jeg også. New Yorkerne er jo veldig almindelige og behagelige. Mye spennende og selvfølgelig mye å oppdage der ennå.

   Slett