søndag 29. april 2012

Bli ny- dag for en gammel spisestue.

Kjekt når gammelt kan bli nytt. Friske farger er heller ikke dumt. Denne rosa-lilla fargen har jeg alltid likt, og har malt blandt annet en komode og div tidligere til soverommet,- det vil si for minst 10 år siden. Jeg blir aldri lei fargen og synes den er god til grått.
Denne grønne Sandvika spisestue fikk vi i bryllupsgave for 31 år siden. Den ble flittig brukt i mange år, til familen ble for stor og nytt bord ble skaffet. Spisestuen ble lagret på mørkeloftet, det vil si bordet. Stolene har vært både turkise, lys grå og gul,- før de ble koksfarget.
Lady interiør i en farge man nesten får lyst å smake på ;-)

Bordet ble vasket med sterk såpe før jeg malte to strøk maling. Jeg brukte kost til beina og rull til bordplata.
Med en frisk pute jeg hadde fra før, synes jeg dette ble veldig bra. Jeg har forøvrig en gardinkappe i samme prikkemønster,- fra Ikea.


Bordet har en innleggsplate som brettes dobbel og oppbevares i en hylle under bordet. Smart. Med ileggsplaten kan man dekke til seks personer. Siden vi har et stort spisebord på stua, trenger vi bare et lite frokostbord på kjøkkenet. Den nye fargen gjorde susen. En omgang med lakk på toppen gjør bordet sterkere.

5 kommentarer:

 1. Så flott det ble med lilla farge! Gøy med litt forandring:) Den friske sitteputen passet da veldig godt til nyfargen:)

  SvarSlett
 2. Så fantastisk flott det ble Bente!! Hiv ut d bordet som sto der før og bruk dette!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. He he ja den er kommet for å bli på kjøkkenet nå.

   Slett
 3. Så flott med en make-over for gode møbler! Vi hadde helt likt som jeg fikk med meg fra barndomshjemmet, vårt ble malt kremhvitt.. artig! Og vel overstått jubileum og gratulerer med barnebarn, så mye fint du har fått! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Synes det er morro å male og redesigne, dumt å bare kaste, når ting kan få et nytt liv. Mye fint på bloggen din også ser jeg.

   Slett